Меню
Небезпечні смугасті: дніпрян попереджають про отруєння кавунами

Небезпечні смугасті: дніпрян попереджають про отруєння кавунами

З початку сезону кавунів на Дніпропетровщині не було випадків отруєння цією ягодою. Та медики попереджають про небезпеку і розповіли перші ознаки та симптоми отруєння кавунами.

Серед причин отруєння спеціалісти виділяють нітрати, що містяться у плодах, та різні кишкові інфекції. Перші симптоми виникають через 4-6 годин після вживання кавуна. Серед основних ознак: нудота, розлад шлунку, біль у животі, підвищена температура, слабкість.

Медики попереджають, головне не ігнорувати симптоми та обов’язково звертатися до лікаря.

Аби уникнути отруєння, ягоди не слід купувати на стихійних ринках. Після того, як ви принесли кавун додому, відріжте шматок від немитого плоду, аби перевірити його на стиглість. Фахівці радять ретельно помити, обдати окропом та холодною водою. Розрізаний кавун можна зберігати у холодильнику не більше доби.

Щоб перевірити кавун на наявність нітратів, помістіть шматок м’якоті у склянку з водою. Якщо рідина стала яскраво-рожевого кольору – будьте обережні: у ягоді багато нітратів.

Читайте також: Вибух ракети під Северодвінськом: Радіаційна хмара з Росії накрила Україну

Підпишіться на актуальні новини

Пiдписатися